Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@16:59:19 GMT

با نیایش و استغفار به جنگ بلایا برویم

تاریخ انتشار: ۱۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۱۴۳۹۵۲

با نیایش و استغفار به جنگ بلایا برویم

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از موضوعاتی که رهبر معظم انقلاب در حاشیه مراسم درختکاری در روز سه شنبه ۱۳ اسفند مطرح کردند، موضوع اهمیت دعا و توسل در کنار رعایت نکات بهداشتی بود.

ایشان در این بخش از بیانات خود فرمودند: البته این بلا آنچنان بزرگ نیست و بزرگ‌تر از آن نیز وجود داشته است، اما بنده به دعای برخاسته از دل پاک و صاف جوانان و افراد پرهیزگار برای دفع بلا‌های بزرگ بسیار امیدوارم، چرا که توسل به درگاه خداوند و طلب شفاعت از نبی مکرم اسلام و ائمه بزرگوار می‌تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین جهت  قصد داریم در پرونده‌ای به ضرورت موضوع نیایش و مناجات به درگاه الهی و توسل به دامان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام در چنین شرایطی بپردازیم.

از شیوع ویروس کرونا در ایران و استرس ناشی از آن می‌توان به عنوان بلایی فراگیر و سختی دشواری با دربرگیری به اندازه کل کشور یاد کرد. مشابه چنین شرایطی در دوران مختلفی از تاریخ ایران و اسلام قابل مشاهده است، از شیوع وبا و جزام گرفته تا بیماری‌های ناشناخته مختلف دیگر. در چنین شرایطی دعا و نیاش بسیار حایز اهمیت بوده و بلاشک تاثیر بالایی در جلب نظر رحمت پرودگار و دور شدن دشواری‌ها از بلاد مسلمین دارد.

وقتی ندای استجابت از جانب پرودگار صادر می‌شود؛ ادعونی استجب لکم

اهمیت درخواست کردن از ذات مقدس پروردگار در قرآن کریم هم مورد اشاره واقع شده است. آنجا در بخشی از آیه ۶۰ سوره غافر آمده «وَ قالَ رَبُّکُمُ ادْعُونی‏ أَسْتَجِبْ لَکُمْ إِنَّ الَّذینَ یَسْتَکْبِرُونَ عَنْ عِبادَتی‏ سَیَدْخُلُونَ جَهَنَّمَ داخِرینَ» بدان معنا که «پروردگار شما گفته است: مرا بخوانید تا (دعای) شما را بپذیرم! کسانی که از عبادت من تکبّر می‌ورزند به زودی با ذلّت وارد دوزخ می‌شوند!». پس مشخص می‌شود گرچه خداوند متعال به احوال بندگان خود علیم است و آگاه، ولی بایستی مومنان حوائج خود را به درگاه باری‌تعالی برده و برای ذات مقدسش بازگو کنند.

علامه طباطبایی در ذیل تفسیر این آیه در کتاب شریف تفسیر المیزان چنین نوشته‌اند، این آیه دعوتی است از جانب خدای متعال که مالک و متصرف مطلق عالم هستی است برای همه بندگانش تا او را بخوانند و نیز وعده‌ای‌ست به استجابت آنان و در این آیه وعده اجابت مطلق است، منتها به شرط آنکه، اولا) داعی حقیقتا داعی باشد و بداند که از خدا چه می‌خواهد و ثانیا) فقط خدا را بخواند و نظرش را از همه اسباب دیگرمنصرف کرده باشد و به علم فطری فقط مسبب الاسباب را دعا کند و زبانش در این قضیه با قلبش موافقت داشته باشد. آنگاه می‌فرماید کسانی که از دعا به درگاه خدا و عبادت برای او استکبار بورزند بزودی با حالت ذلت و مسکنت وارد جهنم خواهند شد و این عبارت در مقام انذار مستکبرین است. در کتاب خصال از امام صادق علیه السلام روایت شده: به کسی که توفیق و حال دعا داده شده باشد، اجابت نیز داده می‌شود و به کسی که توفیق شکر داده شود افزونی نعمت نیزاعطا می‌شود و به کسی که توکل داده شده باشد از کفایت آمورش مضایقه نمی‌شود. چون خدای متعال می‌فرماید (هر کس بر خدا توکل کند، خدا او را کفایت می‌کند (۵۹)) و می‌فرماید (اگر شکر گذارید، شما را افزون می‌دهم) و می‌فرماید (بخوانید مرا تااجابت کنم شما را).

ماه رجب فرصت ناب بندگی

ماه پرفضیلت رجب به عنوان نخستین ماه از سه ماه پر خیر و برکت رجب و شعبان و رمضان که همانا بهار عبادت و بندگی است چند روزی‌ست که آغاز شده و دهه اول آن رو به اتمام است. ادعیه و دستورات زیادی برای این ماه در کتب مختلف ذکر شده و این خود بیانگر اهمیت این ماه و نظر رحمت الهی در این ماه است.

این شاید فرصتی نیکو برای این گرفتاری‌های این ایام است، در همین باب حجت الاسلام موسوی مطلق از کارشناسان برجسته موضوعات مذهبی و دینی در گفتگو با خبرگزاری آنا گفت: اشتغال به اعمال و ادعیه ماثوره‌ی مذکور پیرامون ماه مبارک رجب که عمدتاً هم در مفاتیح الجنان آمده است سبب آرامش می‌گردد، مخصوصاً اینکه یکی از مهمترین اعمال این ماه استغفار است؛ استغفار سبب جلب رحمت پروردگار و دفع بلا می‌گردد. خداوند می‌فرماید؛ پیامبر به آنان بگو اگر دعا‌های شما نبود ما به شما توجه نمی‌کردیم؛ «قُلْ مَا یَعْبَأُ بِکُمْ رَبِّی لَوْلَا دُعَاؤُکُمْ ۖ فَقَدْ کَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ یَکُونُ». همچنین تلاوت قرآن بسیار مفید و آرام‌بخش است. قرآن شفا است؛ «وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ».

فرصتی برای استغفار و توبه در ماه رجب و فراهم شدن یکی از شرایط استجابت دعا

در حدیثی شریف از امیرِکلام، امام علی علیه السلام روایت شده است که فرمودند، «المعصیة تمنع الاجابة» بدان معنا که، «گناه از اجابت دعا جلوگیری می‌کند». همچنان که در دعای پر فیض کمیل نیز که از همین وجود ذی جود وارد شده است، آمده، «اللهم اغفر لی الذنوب التی تحبس الدعا» و سالک تلویحا در این فراز از خدا می‌خواهد گناهانی که باعث حبس شدن دعا و عدم استجابت آن می‌شود را ببخشد.

از صحبت‌های حجت الاسلام موسوی مطلق مشخص می‌شود که تاثیر استغفار و دعا در این ماه بیش از پیش خواهد بود و همین استغفار و توبه و انابه به نیکی می‌تواند سبب ساز دوری از بلا و گرفتاری باشد. در همین زمینه اذکار زیادی برای استغفار در این ماه سفارش شده است که شایسته است به برخی از آن اشاره شود.

۱ - ذکر استغفار وارده از حضرت رسول

از حضرت رسول اکرم (صلى الله علیه و آله) روایت شده که: «هر کس در ماه رجب ۱۰۰ مرتبه بگوید: «أَسْتَغْفِرُ اللَّهَ الَّذِى لا إِلَهَ إِلا هُوَ وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ» و آن را به صدقه ختم فرماید حق تعالی برای او به رحمت و مغفرت و کسی که ۴۰۰ مرتبه بگوید بنویسد برای او اجر ۱۰۰ شهید عطا فرماید.

۲- ذکر دیگری جهت استغفار

روایت است کسی که در رجب در صبح ۷۰ مرتبه و در شب نیز ۷۰ مرتبه «أَسْتَغْفِرُ اللهَ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ» بگوید و پس از اتمام ذکر، دست‌ها را بلند کند و بگوید «اللَّهُمَّ اغْفِرْ لِى وَ تُبْ عَلَىَّ» اگر در ماه رجب بمیرد خدا از او راضی باشد و به برکت ماه رجب، آتش او را مسح نکند.

۳- ذکر استغفار به عدد هزار مرتبه

در کل این ماه هزار مرتبه ذکر «أَسْتَغْفِرُ اللهَ ذَا الْجَلالِ وَ الْإِکْرَامِ مِنْ جَمِیعِ الذُّنُوبِ وَ الْآثَامِ» گفته شود؛ تا خداوند رحمان او را بیامرزد.

شاید بهترین سخنی که در این باب بتوان در انتهای گزارش بیان کرد، این باشد که اکنون بایستی از فراغت ناشی از تعطیلی دانشگاه و مدارس و دورکار شدن برخی ادارات و مشاغل و همچنین همزمانی آن با ایام ماه رجب بهترین بهره را جست و با تضرع و نیایش به درگاه الهی و توبه و استغفار از برخی گناهانی که شاید موجبات قهر خداوند را فراهم آورده باشد، سایه بلایای مختلف از بیماری‌های واگیردار تا سیل و زلزله از بلاد مسلمین و جامعه اسلامی دور کرد. به امید فردایی بهتر و روزگاری سرشار از شادمانی برای همه مردم ایران زمین...

منبع: آنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ماه رجب ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۴۳۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام سازمان برنامه و بودجه کشور، داوود منظور در «نشست مدیریت نوآورانه برای مقابله با حوادث و سوانح برای دستیابی به توسعه پایدار» که در حاشیه هشتادمین نشست سالیانه اسکاپ در بانکوک انجام شد، اظهار کرد: تعداد و شدت سوانح طبیعی در سال ۲۰۲۳ افزایش یافت و این نشانگر ضرورت استفاده از ابزاری برای سازگاری با این شرایط جدید است.

وی با بیان اینکه گنجاندن مسائل مربوط به کاهش خطر بلایا در برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی توسعه کشورها و ارتقای مدیریت اطلاعات بلایا صرفاً یک تلاش فنی نیست، افزود: این در درجه اول یک موضوع سیاستی و فرآیند حاکمیتی است. دولت‌ها نقشی محوری به عنوان تصمیم‌گیرندگان کلیدی ایفا می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که طرح‌ها و برنامه‌های توسعه ملی، محلی و بخشی نه تنها آسیب‌پذیری و خطر جدیدی ایجاد نمی‌کند، بلکه به طور مهمی به کاهش خطرات موجود و افزایش انعطاف‌پذیری افراد و سیستم‌ها کمک می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: من به عنوان رئیس سازمان برنامه و بودجه جمهوری اسلامی ایران، بر این باورم که گنجاندن بحث کاهش خطر بلایا و مقاوم‌سازی در تمام ابعاد برنامه‌های توسعه ملی، بخشی و محلی و ارتقای مدیریت اطلاعات و داده‌ها مربوط به خطرات بلایا، برای دستیابی به جامعه‌ای امن‌تر و توسعه تاب‌آور، فراگیر و پایدار ضروری است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: برای دستیابی به اهدافمان، چند اقدام حیاتی باید انجام شود. ما باید توانایی‌های خود را برای درک بهتر، ارزیابی و نظارت بر خطرات بلایا به شیوه‌ای سازگار با خطرات متعدد بهبود بخشیم. این امر امکان پیش‌بینی مؤثرتر و هشدار زودهنگام خطرات و بلایا را فراهم می‌کند.

منظور بیان کرد: مایلم ابتکار مهم دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد «هشدار اولیه برای همه» و چهار مؤلفه حیاتی آن را برجسته کنم، اما همچنان نیاز به «پیش‌بینی و هشدار اولیه بر اساس تأثیر بلایا» وجود دارد تا ما را قادر سازد که نه‌تنها وقوع خطرات را به‌موقع و دقیق‌تر پیش‌بینی نموده و هشدار دهیم، بلکه اثرات منفی احتمالی و تلفات و خسارات خطرات را نیز پیش‌بینی کنیم.

وی تصریح کرد: انجام اقدامات لازم از قبل برای کاهش تلفات و خسارات احتمالی، مستلزم تعهد و مشارکت همه بخش‌ها و بازیگران توسعه اقتصادی- اجتماعی برای ارائه داده‌ها و اطلاعات لازم در مورد انواع آسیب‌پذیری‌های فیزیکی، اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی برای اندازه‌گیری خطرات، زیان‌ها و آسیب‌های احتمالی است.

معاون رئیس‌جمهور گفت: برای دستیابی به چنین دستاوردی، ما باید رویکرد توسعه مبتنی بر ریسک را اتخاذ و به کار ببریم و اطمینان حاصل کنیم که همه ابتکارات توسعه از طریق بررسی دقیق خطرات بالقوه برای محافظت از جوامع، زیرساخت‌های حیاتی و دستاوردهای محیطی طراحی شده‌اند. به‌علاوه، تلاش‌ها باید در جهت برطرف کردن عوامل زیربنایی عامل بلایا باشد. از جمله شهرنشینی سریع و بدون برنامه، تخریب محیط زیست و نابرابری‌های اجتماعی، برای ایجاد جامعه‌ای انعطاف‌پذیرتر.

منظور ادامه داد: در نهایت، گنجاندن مباحث مربوط به خطر بلایا در سیاست‌گذاری کاربری زمین ضروری است تا با ارزیابی ریسک وقوع فاجعه، تدوین و اجرای سیاست‌هایی برای کاهش خطر در مناطق شهری و روستایی ممکن شود.

وی بیان کرد: از طریق این اقدامات هماهنگ، می‌توانیم زمینه توسعه پایدار و مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی را فراهم کنیم و از ایمنی و رفاه جوامع خود برای نسل‌های آینده محافظت کنیم.

معاون رئیس‌جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران گام‌های مهمی برای اطمینان از کاهش مؤثر خطر بلایا و گنجاندن موضوع‌های مرتبط در مباحث مدیریت برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی ملی، محلی و بخشی برداشته است.

منظور تاکید کرد: بدین منظور باید یک گروه کاری دائمی در زمینه علم، سیاست‌گذاری، پیوند اقدام برای مدیریت و کاهش خطر بلایا تحت نظارت سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان عالی‌ترین نهاد برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی در کشور ایجاد شود.

کد خبر 6088876 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • گاز قسمتی از کرج قطع می‌شود
  • ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • منظور: ایران گام‌های مهمی برای کاهش موثر خطر بلایا برداشته است
  • گاز قسمتی از کرج قطع می شود